Kopā ar kafejnīcu STUDIO CARTE D'OR turpinām iepazīstināt jūs ar desertu vēsturi. Šoreiz stāstīsim par CANOLLO SICILIANO – iecienīto Itāļu mafijas desertu. Savu nosaukumu Cannoli ieguvis formas dēļ – tās ir garas, plānas mīklas tūbiņas. Cannoli pildījumu gatavo no rikotas siera. Pildījumā var būt šokolādes skaidiņas vai sukādes. Kā dekorāciju izmanto rīvētu šokolādi, sasmalcinātas mandeles, sasmalcinātas pistācijas, kurās iemērc ar siera krēmu pildīto tūbiņu galus. Cannoli vēsture sākās viduslaikos. Nav precīzi zināms, kurā Sicīlijas daļā tie tika izgudroti, visticamāk, tā bija Sicīlijas rietumu daļa - Palermo un tās apkārtne. Nosaukums "cannoli" cēlies no vārda canna deminutīvās formas - cukurniedru kātiņa. Cannoli ir konditorejas izstrādājums, kas tiek cepts karnevāla laikā pavasarī, jo pavasarī aitas dod vairāk piena, lai pagatavotu rikotu. Cannoli gatavo no īpašas mīklas, kurai pievieno vīnu. Vīns piešķir mīklai elastību un gatavošanas laikā iztvaiko, nodrošinot cannoli kraukšķīgu garoziņu. Mīklu izrullē ļoti plāni, veido tūbiņas un apcep eļļā. Kad tūbiņas atdziest, tās pilda ar rikotas krēmu. Tagad, pateicoties STUDIO CARTE D'OR, kas atrods Korso 1. stāvā, jums nav jābrauc uz Sicīliju. Jūs varat baudīt gatavus cannoli, ko saskaņā ar visām tradīcijām cep Itālijas uzņēmums Bindi un piegādā tos tieši no saulainās Sicīlijas. Pārsteidziet savu ģimeni ar jaunu desertu ar Bolt ēdienu vai WOLT piegādi.